26 de set. 2013

Tres llibres que m'han sorprés (novetats de setembre)


Una de les coses que més plaer em produeix és obrir caixes de llibres i sorprendre’m. És un vici que tinc.
Quan compre les últimes novetats editorials  seguisc diferents criteris: conec l’autor i m’agrada, he llegit el primer capítol i veig una bona història, he llegit crítiques sobre el llibre i em resulta interessant, etc. Però fins que no el tinc entre les mans, no veig l’aspecte que té el conjunt: el disseny de la portada, el pes, el volum de pàgines...

És quan un llibre cau en les meues mans, quan em convida a llegir-lo i a confirmar si les meues impressions inicials es compleixen.
Aquest matí he obert una caixa que contenia:

   EL ABRAZO, de David Grossman
   EL REY DE LOS TEJONES, de Philip Hensher

   HALLAZGO DE UN CADÁVER (IMAGO), de Eva-Marie Liffner

Què vos puc contar d'ells?

EL ABRAZO, de David Grossman, Ed. Sexto Piso
Un llibre màgic i poètic. Una conversa entre una mare i un fill plena de frases tan poètiques  com aquesta  ¿Por qué no hay otro como yo en el mundo entero?”

Un llibre sobre la soletat i com necessitem que ens estimen.
Per a lectors de totes les edats.









EL REY DE LOS TEJONES, de Philip Hensher, Ed. Asteroide
La novel·la se situa en una ciutat anglesa contemporània on la vida transcorre apaciblement. Hi viuen reputats membres de classes socials acomodades en aparent pau i harmonia, però un escàndol farà saltar pels aires aquesta calma i descobrirà les intimitats més inconfessables dels veïns.

Es tracta d’un retrat de la societat actual, on el control de la nostra intimitat està amenaçat per les noves tecnologies; on la bombolla immobiliària i l’especulació han arruïnat moltes famílies i estats; on el consum desmesurat amenaça la sostenibilitat del planeta, etc.
Primer capítol:
http://www.librosdelasteroide.com/IMG/pdf/empieza_a_leer.pdf

 
HALLAZGO DE UN CADÁVER (IMAGO), de Eva-Marie Liffner, Ed. Nórdica

Estem davant una thriller especial i agosarat que transcorre en tres espais temporals: ara (any 2000), mesos abans de la II Guerra Mundial i l’any 1864.
La protagonista troba casualment uns documents de l’any 1938, en què es va trobar un cadàver en la frontera entre Dinamarca i Alemanya, que pertany a un soldat de la guerra entre Dinamarca i Prússia, en què van morir cinc mil danesos. Ella investigarà en el passat, per aclarir i resoldre un assassinat.

L’autora promet una història apassionant, plena d’intriga.

1 comentari:

Raúl ha dit...

Interesantísimas propuestas.