23 de març 2008

Festa per la llengua


La 21 edició de la Festa per la Llengua que se celebrarà el diumenge 27 d'abril a Benicàssim comptarà amb una varietat de propostes culturals de primera mangitud per a acompanyar-la en els seus dies previs. Així, des de l'organització s'està començant a treballar a plasmar un programa del qual, encara que no estiga finalitzat, ja es coneixen algunes de les actuacions musicals o literàries que hi inclourà.

La LLIBRERIA L'ÀMBIT participarà en la fira del llibre de diumentge, 20 d'abril, celebrant el dia del llibre. Tindrà lloc al llarg de tot el dia, davant de l'església.

Destaca l'actuació de Miquel Gil, antic integrant d'Al Tall, i L'Orquestra Àrab de Barcelona en el Teatre Municipal de Benicàssim prevista per al dissabte 26 d'abril a partir de les 22.30 hores. O l'actuació de Joan Miquel Oliver, líder de la banda pop de les Illes Balears, Antònia Font, dins del cicle Cinemascore 2008 el divendres 18 d'abril, organitzat també per la Universitat Jaume I. Al mateix temps, s'espera la conferència de Vicent Partal, creador del portal d'Internet Vilaweb, i Carles Bellver, el 24 d'abril amb la dissertació de “El català a Internet. Un cas d'èxit per la llengua”. També intervindrà el catedràtic Vicent Pitarch el dimecres 16 d'abril, a les 19.30 hores, amb la conferència titulada “Fontrobada: el món de l'excursionisme i les Normes de Castelló” en la Casa de la Cultura.

Això sí, el programa encara no s'ha tancat de manera definitiva a l'expectativa que més actes s'incloguen en aquesta 21 edició de la Festa per la Llengua que retorna al municipi turístic després que se celebrara fa 10 anys. Les estimacions d'afluència de persones per a aqueix mateix dia de la celebració de la Festa per la Llengua s'ha avaluat en 25.000 persones, d'acord amb un altre tipus d'assistència en llocs semblants. En suma, des de l'Ajuntament de Benicàssim es vol realitzar una completa programació al llarg de la setmana prèvia i que culmine amb l'acte central de la Festa per la Llengua, de part dels Col•lectius en Defensa de la Llengua.